Lättläst

Självporträtt, ett porträtt på Jon Klarström.
Foto: Jon Klarström

Jag heter Jon Klarström. Jag bor i Göteborg och är pappa till en pojke som har en CP-skada. Min pojke har gjort att jag har sett många människor i Sverige som behöver hjälp eller stöd för att ha ett bra liv. Jag har sett att många inte får leva ett bra liv för att någon annan bestämmer och tycker att ett bra liv är onödigt. Behöver man hjälp av någon för att klä på sig och gå ut och fika eller titta på konsert så är det inte säkert man får den hjälpen fast FN har sagt att det är en rättighet.

Därför har jag bestämt mig för att ställa upp i valet till EU. Där jag hoppas att du röstar på mig så jag får arbeta med att göra både Sverige och Europa en bättre plats för alla människor. Där arbete är självklart att det ska finnas även för dom som har behov av hjälp och stöd. Och att alla har rätt till ett bra liv.

Jag är med i ett parti som heter Socialliberalerna. Vi tycker att människan och klimatet är viktiga frågor. Jag tycker allra viktigast är frågor som handlar om människor som har svårt att klara sig utan hjälp av andra. Kanske behöver man hjälp att klä på sig. Eller kanske man behöver hjälp att läsa skyltar och att åka buss dit man vill åka. Eller hjälp att titta på en biofilm om man inte kan se.

EU-valet är Söndagen den 26 maj i år 2019.
Du måste ha med dig id-kort eller pass för att visa vem du är när du går och röstar.

Du kan rösta på mig genom att ta en blank valsedel, en som inte har ett namn för ett parti på sig redan utan är ett blankt papper. 

På det skriver du först partiets namn. Socialliberalerna.
Sen skriver du mitt namn. Jon Klarström.

Får jag jättemånga röster från jättemånga olika människor så kan jag bli invald i EU-parlamentet. För varje person över 18 år får bara rösta en gång i EU-valet.

Om jag blir vald med er hjälp så kommer jag skriva och göra filmer från mitt jobb så ni vet att jag jobbar med det jag säger att jag ska jobba med. Jättemånga politiker säger att dom ska jobba med en sak och sen gör dom något helt annat än dom har sagt att dom ska göra. Jag är politiker för att jag tycker många andra gör fel. Jag tycker man kan göra det bättre.