190208 Mer av samma är inte bra – Lättläst

Självporträtt i svartvitt. Luggen täcker för ansiktet delvis, långt hår.
Jag är inte din vanliga politiker. Foto: Jon Klarström

Sveriges EU-minister heter Hans Dahlgren. Jag har läst i en artikel på en hemsida att han säger att valet till EU som kommer snart, kommer handla om frågor om jobb och frågor om partier som finns i många länder i Europa som inte gillar invandring.

Jag kommer ställa upp i valet och jag tror att man kan tänka annorlunda runt politiken idag. Jag tror att om man i samhället hjälper människor som har behov, det som kallas personer med funktionsnedsättningar, så blir många människor mer trygga och inte rädda att någon annan bestämmer att man inte ska få hjälp. 

Jag tror att många är arga och känner att samhället inte hjälper dom. Jag tror det är därför många börjar skylla på andra människor att det är deras fel att samhället inte kan hjälpa gamla och andra som behöver hjälp.

Du kan rösta på mig i valet till EU. Jag kan inte lova att jag kan förändra allt. Men jag kan lova att jag ska prata med människor i hela Europa som själva behöver hjälp för att vara med i samhället. Om vi är många i Europa som säger att vi är viktiga också, så är vi fler tillsammans. Många andra länder som inte är Sverige har jättedåligt för människor som behöver stöd i sin vardag. Men Sverige har också många saker som inte är bra.

Jag har inte skrivit mycket lättläst. Om du har förslag på hur jag ska göra det bättre får du gärna berätta för mig vad som inte är bra.

Hälsningar,
Jon Klarström

Här är länken till artikeln som jag har läst:
https://www.europaportalen.se/2019/02/eu-ministern-spar-hogre-svenskt-valdeltagande